La Generalitat ha fet els últims dies un 40% més de tests per a poder justificar l’estocada a Nadal

by Redacció

Fa uns minuts s’ha conegut la proposta de noves restriccions que la Generalitat de Catalunya presentarà al Tribunal Superior de Justícia. A l’espera de l’aval judicial, l’executiu pretén limitar les reunions a 10 persones, recuperar el toc de queda i reduir l’aforament a un ampli ventall d’establiments d’accés públic.

El conseller Josep Maria Argimon ha comparegut aquest dilluns, juntament amb la portaveu del govern, Patrícia Plaja, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, per a anunciar el nou paquet de mesures, que tindran efectes des de la mitjanit de divendres.

Argimon ha fonamentat la dràstica decisió, presa a les portes de Nadal, emparant-se en l’augment de casos positius detectats la darrera setmana pels tests d’antígens. No obstant això, ha evitat informar que entre el 10 i el 16 desembre es varen realitzar un 39% més de test d’antígens, respecte dels que es van fer durant els sis dies immediatament anteriors (del 3 al 9 de desembre).

En paral·lel, es registra un increment substancial de proves PCR dutes a terme entre els mateixos intervals. En aquesta tipologia de test, equivaldria a un 38% per sobre, segons dades del portal dadescovid.cat. L’augment dels tests de detecció practicats deriva, inexorablement, en un creixement del nombre de positius. Una grollera tupinada per a justificar les mesures adoptades avui i sentenciar definitivament Nadal.

dadescovid.cat
Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM