Argimon, a la caça de positius des del 10 de desembre per a poder liquidar les festes de Nadal

by Redacció

Aquest dimarts el sentiment d’incomprensió al voltant de les mesures anunciades ahir per la Generalitat s’ha fet palès a la majoria de converses quotidianes. Fins i tot en Jordi Basté n’ha mostrat les seves reserves al seu programa radiofònic, malgrat que hàgim encara d’esperar per a escoltar-lo assumint la seva responsabilitat en la legitimació de les restriccions anteriors que, indefectiblement, ens han conduït a la irrespirable situació actual.

Tal com vàrem apuntar poc després de la compareixença dels responsables de Salut, l’administració catalana havia incrementat en un 40% els tests de detecció setmanals de la Covid-19, just abans de presentar el pla destinat a encarar les festes de Nadal. Des del passat 10 de desembre va intensificar-se la cerca de positius, amb la finalitat d’obtenir l’oportuna estadística que posteriorment utilitzaria el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per a defensar la conveniència de la dràstica decisió presa.

En termes comparatius, Catalunya esdevé la comunitat autònoma que ha anat més lluny en l’adopció de restriccions sanitàries a aquestes alçades de l’any. En un miserable intent de minimitzar una possible contestació social generalitzada, el president Pere Aragonès exigia avui que la resta de territoris de l’Estat apliquessin mesures equivalents.

És justament observant la gestió realitzada per les diferents administracions regionals d’Espanya, que es confirmen els deliberats esforços del govern català per a inflar la xifra de contagiats. Entre el 10 i el 16 de desembre, Catalunya va encapçalar el nombre de proves de detecció dutes a terme, tant de PCR’s com de test d’antígens.

Un total de 371.749 proves diagnòstiques sobre població catalana durant aquests set dies, segons dades publicades pel Ministeri de Sanitat espanyol, enfront de les 221.581 fetes a la Comunitat de Madrid, o de les 155.461 a Andalusia, comunitat amb més habitants que Catalunya. De fet, en proporció al nombre de ciutadans de cada zona, Catalunya també ha liderat, amb notable diferència, el nombre de tests realitzats entre les 14 autonomies que superen el milió d’habitants.

Elaboració pròpia a partir de les dades del Ministeri de Sanitat
Elaboració pròpia a partir de les dades del Ministeri de Sanitat

 

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM