Els vacunats amb tercera dosi tenen 4,5 vegades més de probabilitats que els no vacunats de contagiar-se amb la nova variant, segons un estudi britànic

by Redacció

Malgrat l’escàs recorregut de la presència de la variant Òmicron, l’Oficina d’Estadístiques Nacionals (ONS) del Regne Unit ha elaborat models predictius basant-se en l’anàlisi dels primers casos de contagi al país. L’estudi inclou 1.701 individus que van donar positiu per coronavirus entre el 29 de novembre i el 12 de desembre.

La recerca permet els seus autors establir sota quines circumstàncies s’incrementen les possibilitats d’infectar-se amb la nova mutació. Segons les conclusions a què s’arriba, els infants tenen menys probabilitats de contagi. Serien els joves, d’entre 20 i 30 anys, els qui n’estarien més exposats.

Els resultats aporten algunes pistes a escala social. Viure en zones econòmicament més desfavorides augmenta les opcions d’esdevenir positiu per la variant sud-africana. També són majors en cas de residir a poblacions urbanes, en comparació amb fer-ho en un ambient rural. Es contempla igualment el factor racial, tenint els individus blancs una menor possibilitat de contagi que no pas els membres de minories ètniques.

Però, sense cap mena de dubte, el més destacat dels resultats obtinguts per la investigació, és el que se’n deriva de l’anàlisi de les dades en funció de l’estat de vacunació dels subjectes estudiats. Sorprenentment, comptar amb dues dosis de la vacuna fa créixer les probabilitats d’infecció per la variant Òmicron, en valors que dupliquen les dels que no han rebut cap punxada. Una probabilitat que s’eleva fins a 4,5 cops més entre els que s’han sotmès a la tercera, la de reforç, en relació amb els no-vacunats.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM