La xifra oficial d’hospitalitzats per Covid-19 a Londres està inflada: el 70% va ingressar en realitat per altres causes

by Redacció

Fa uns dies el Parlament britànic va donar llum verda a la proposta del govern per a adoptar el paquet de restriccions sanitàries agrupades en el conegut com a “Pla B”. Una de les dades que més ha influït en el suport obtingut és el que es refereix al volum d’hospitalitzacions per Covid-19 registrat al país.

Tanmateix, aquesta xifra està greument distorsionada. Tal com ha revelat la periodista del Telegraph, Allison Pearson, el nombre oficial d’hospitalitzats per coronavirus al Regne Unit estaria inflada en un 70%.

D’acord amb la informació feta pública aquest dijous, 7 de cada 10 pacients inclosos dins el recompte d’hospitalitzats per Covid-19, haurien ingressat en realitat per altres causes. La clau de tot plegat, rau en el fet que si durant l’estada al centre mèdic el subjecte donava positiu per coronavirus, se’l considerava automàticament “pacient covid”, encara que no presentés simptomatologia.

Pearson assenyala que fins i tot en cas de detectar-se el positiu vuit dies després de l’ingrés, amb independència de la patologia concreta que hagués motivat la seva hospitalització, el pacient era inclòs al llistat d’ingressats per coronavirus. Uns protocols que deriven en una notable exageració de la incidència epidemiològica.

Aquests qüestionables procediments de recompte, s’afegeixen a altres pràctiques de manipulació de dades dutes a terme per les autoritats, que acaben desembocant en un agreujament artificiós de la situació sanitària. L’engreixament de les diferents variables emprades, permet legitimar les corresponents restriccions sobre la ciutadania.

Amb caràcter previ, ja es destapà l’ús de proves de detecció inespecífiques, l’orientació de test per a dirigir la corba de contagi a voluntat i l’assignació de defuncions per covid quan no n’era la causa.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM