Les vacunes d’ARNm tenen als tres mesos una efectivitat negativa davant la nova variant, segons un recent estudi danès

by Redacció

D’acord amb el que vàrem assenyalar fa uns dies, l’Oficina d’Estadístiques Nacionals (ONS) del Regne Unit va concloure que la probabilitat de contagiar-se per la variant Òmicron era molt més alta en persones vacunades, que no pas en els qui no havia rebut cap punxada. Poc després, els resultats preliminars d’una recerca científica danesa realitzada per doctors adscrits a l’Statens Serum Institut (SSI), presenten una possible explicació al curiós fenomen.

Segons l’estudi acadèmic, a hores d’ara en format preprint, la tecnologia d’ARN missatger en la que es basen les vacunes contra la Covid-19 desenvolupades tant per Pfizer/BioNTech com per Moderna, incidirien sobre el sistema immunitari humà més enllà del que estava previst. I no precisament en un sentit favorable que pogués redundar en una major protecció biològica.

Els investigadors haurien detectat que la suposada millora d’aquests fàrmacs en la generació d’una resposta immune adaptativa contra el coronavirus, vindria acompanyada d’un desequilibri generalitzat en el conjunt del sistema immunitari. De tal manera que la resposta immunitària innata també en quedaria afectada.

L’impacte sobre l’organisme provocaria que, tres mesos després de l’administració de la vacuna, l’efectivitat protectora enfront de la variant sud-africana no només desaparegués, sinó que passaria a ser negativa. Una tesi que podria explicar l’explosió de casos vigents en individus vacunats. Podria, fins i tot, ajudar a comprendre la preocupant aparició d’efectes adversos derivats de les punxades.

Aquesta alteració no desitjada en les defenses humanes, ja havia estat advertida per nombrosos immunòlegs i vacunòlegs que, casualment, no han disposat del ressò mediàtic que han gaudit altres col·legues seus.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM