Un estudi sobre 1,6 milions de persones publicat a The Lancet suggereix que les vacunes d’ARNm erosionarien el sistema immunitari

by Redacció

Una altra recerca científica s’afegeix a la hipòtesi segons la qual les principals vacunes contra la Covid-19, és a dir, les basades en tecnologia ARNm, provocarien conseqüències gens desitjables per a l’òptim funcionament del sistema immunitari humà. Elaborat per investigadors suecs, les conclusions preliminars d’aquest estudi se situen en la línia del que vàrem recollir la jornada d’ahir.

El gran volum de subjectes analitzats, un total d’1,6 milions de persones, mereix tenir en compte aquest preprint publicat a la prestigiosa revista mèdica The Lancet. L’elevada quantitat d’informació recopilada pels autors, els permet no només constatar la dràstica davallada de la protecció de les vacunes contra la Covid-19 al cap de pocs mesos, sinó apuntar al fet que l’efectivitat baixaria fins a valors negatius.

D’acord amb el contingut del document acadèmic, l’anàlisi comparativa entre grups de vacunats i grups de no-vacunats revelen que, a mitjà termini, els primers esdevenen més vulnerables respecte dels segons. L’explicació més plausible del fenomen responsabilitzaria l’innovador sistema d’ARN missatger d’acabar desembocant en una “erosió immunològica”.

Els fàrmacs desenvolupats per Pfizer/BioNTech i Moderna, que utilitzen aquesta tecnologia, ensenyen les cèl·lules del pacient a generar un fragment del coronavirus, la coneguda com a proteïna “spike”. A partir d’aquí, l’organisme crearia els anticossos corresponents amb la finalitat de poder-se defensar adequadament davant del virus.

No obstant això, els últims mesos som testimonis de la successió de rigorosos estudis que posen en dubte les suposades bondats de les tècniques d’ARNm, massivament aplicades sobre la població. Per una banda, la immunitat adaptativa que aporten a l’individu deixaria de ser eficaç enfront d’eventuals variants del SARS-CoV-2, que presentessin diferències, per petites que foren, en la proteïna d’espiga.

Per altra banda, els efectes sobre el rendiment del sistema immunitari podrien ser encara més preocupants. L’exposició més gran a la Covid-19 entre els vacunats a partir dels tres mesos, que acaben desenvolupant una efectivitat negativa, podria advertir que aquesta tipologia de fàrmacs produeixen immunodeficiència adquirida. Afectarien l’organisme, distorsionant el seu mecanisme de defensa innat i convertint-lo en dependent a perpetuïtat d’aquests productes farmacèutics.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM