Des d’aquest 1 de gener no presentar el certificat de vacunació a Bolívia pot suposar fins a deu anys de presó

by Redacció

Tot i que l’evolució de les dades epidemiològiques apunten al fet que ens trobem a les acaballes de la pandèmia, no sembla que les autoritats estiguin disposades a rebaixar el nivell de les restriccions adoptades, suposadament, per a combatre-la. És el cas de Bolívia, on els seus ciutadans estrenen el 2022 amb l’amenaça de fins a deu anys de presó per no disposar del “passaport covid”.

El govern del país sud-americà va aprovar el passat 22 de desembre un decret per a modificar la regulació del certificat de vacunació contra la Covid-19. La norma fixa l’exhibició del document com a requisit per a accedir a la pràctica totalitat d’establiments o serveis disponibles fora de la llar.

El Decret Suprem Núm. 4640 imposa el passaport sanitari per a accedir a institucions públiques i privades, entitats financeres, locals de culte, centres comercials, mercats i supermercats, centres educatius i universitaris, espais d’oci i entreteniment, així com qualsevol altre on puguin produir-se aglomeracions. Esdevé també obligatori per a desplaçar-se entre les diferents regions de la nació i s’exigeix al conjunt de treballadors públics.

D’aquesta manera Bolívia estableix una de les legislacions més estrictes del món en relació amb el desplegament del certificat de vacunació. El govern del país, a través del viceministre de Defensa del Consumidor, ja s’ha encarregat d’advertir que l’incompliment de presentar el document per a assistir als espais afectats, s’equipararia a conductes tipificades penalment com a atemptats contra la salut pública. En conseqüència, podria comportar condemnes de privació de llibertat de fins a deu anys.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM