El govern australià reconeix afeccions greus derivades de la vacunació i xifra en 79.000 el total de casos

by Redacció

L’elevada quantitat d’efectes adversos reportats a Austràlia a causa de la campanya massiva de vacunació, ha obligat el govern federal a deixar d’ignorar l’evident fenomen. En aquest sentit, no només ha hagut de reconèixer l’abast del problema sinó que ha promès compensacions econòmiques per a les víctimes.

Les autoritats del país han anunciat diferents nivells d’indemnització, en funció de la severitat de les afeccions indesitjades patides arran de l’administració del fàrmac contra la Covid-19. Prop de 650.000 dòlars es destinarien a compensar els casos de major gravetat. En conseqüència, es reconeix oficialment l’exposició del vacunat a efectes secundaris greus.

Fins ara, el govern fixa en 79.000 el conjunt d’episodis adversos derivats de les punxades. Convé situar aquesta xifra en relació amb l’escassa mortalitat del SARS-CoV-2 a Austràlia. A 31 de desembre de 2021, només s’havien registrat 2.248 defuncions per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, en un país habitat per 25 milions i mig de persones.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM