El Dr. Manel Cervantes provoca curtcircuits a l’estudi de Catalunya Ràdio

by Redacció

L’endemà d’anunciar-se des de la Generalitat la pròrroga de les mesures vigents per a combatre la propagació de la Covid-19, el cap del Servei de Malalties Infeccions de l’Hospital Parc Taulí ha formulat una autèntica esmena a la totalitat contra la decisió del Govern. Ha estat en el transcurs d’una entrevista concedida a Catalunya Ràdio que no ha deixat ningú indiferent.

El Dr. Manel Cervantes ha titllat de despropòsit la recuperació de l’obligatorietat de la mascareta en exteriors. Considera, de fet, que només hauria de ser exigible per a qui presentés símptomes. Per a la resta, esdevé un accessori mancat d’utilitat, situant la paternalista mesura com una simple teatralització dels gestors públics.

Igual de rotund ha estat a l’hora de valorar la irracional demanda de tests d’antígens per part de la ciutadania. Atribueix a aquestes proves de detecció nul·la eficàcia, a causa de la seva escassa precisió. El doctor ha reconegut no haver-se’n fet mai cap. Ha afirmat tot seguit que ni les PCR’s ni els tests d’antígens són necessaris per a la població en general, sinó que únicament caldria adreçar-se a grups vulnerables, com la gent gran o persones immunodeprimides.

En relació amb les vacunes, ha descartat que siguin la solució a la situació sanitària. Així doncs, no seria imprescindible administrar-les a la totalitat de la ciutadania. La campanya hauria de centrar-se en la vacunació de col·lectius de risc i deixar que, en combinació de la immunitat natural obtinguda de la resta, s’assolís la protecció comunitària. Pel que fa a la vacunació infantil, no hi troba cap mena de benefici. Ha aprofitat per deixar clar que ni els negacionistes, ni els no vacunats, ni els nens són responsables de la persistència del virus entre nosaltres.

Precisament, el Dr. Cervantes apel·lava al sentit comú dels individus no considerats vulnerables perquè tractin una eventual infecció simptomatològica per SARS-CoV-2 com una grip convencional. Malgrat l’elevada incidència actual, la poca gravetat que suposa, permet equipar els efectes de la nova variant als d’un refredat comú i, un cop superats, recomana fer vida completament normal.

En resum, l’entrevistat ha assenyalat a través de la ràdio pública la nul·la transcendència de les mesures adoptades per a influir en l’evolució epidemiològica. L’amenaça de col·lapse sobre el sistema sanitari seria fruit de la psicosi col·lectiva, que genera baixes innecessàries entre el personal i satura els CAP’s per l’allau d’usuaris que sol·liciten la pràctica de tests i certificats inútils. Uns fenòmens que, aquests sí, posen en risc la preuada salut pública.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM