Novak Djokovic, ostatge de les autoritats australianes, serà finalment deportat

by Redacció

Transcorregudes més de vuit hores en què el tenista Novak Djokovic ha estat retingut a l’aeroport de Melbourne, s’ha decretat la seva deportació. Després de setmanes d’especulacions sobre la participació del serbi a l’Open d’Austràlia, en perill a causa de la seva decisió de no sotmetre’s a la vacuna contra la Covid-19, els darrers dies semblava que finalment seria un fet.

L’esportista podria competir gràcies a l’autorització especial de l’administració regional que acull el torneig i, a més a més, Djokovic viatjava amb un certificat que acreditava haver superat la malaltia dins els sis mesos precedents. Justament, ha estat un problema de caràcter burocràtic amb el seu visat, el motiu de la negativa de permetre-li entrar al país per part de l’autoritat fronterera.

La fermesa de Novak, reivindicant l’autodeterminació mèdica i el dret a la privacitat, és entomada pel govern com un desafiament a la seva gestió sanitària, una de les més salvatges del món. Membres de l’executiu s’han pronunciat les últimes hores advertint que no s’admetrien “privilegis” i que una eventual habilitació per trepitjar sòl australià dependria de l’administració federal.

El tracte que ha rebut l’atleta des que ha aterrat a l’aeroport aquest dimecres és fàcilment interpretable com un càstig per no haver reculat ni un mil·límetre en els seus posicionaments. El millor tenista del món ha deixat clar que avantposa els seus principis a la seva professió. Una prolífica carrera que, tal com ha revelat, li permet no haver de dependre econòmicament d’aquesta competició.

Segons ha transcendit, Djokovic hauria estat retingut, aïllat i interrogat després de no acceptar-se l’exempció mèdica aportada. L’amenaça de deportació era ben real i s’acabarà materialitzant. Una situació que ha mobilitzat amb urgència el govern serbi. Belgrad convocava l’ambaixador d’Austràlia a Sèrbia per a exigir-li l’alliberament immediat del jugador. Mentrestant, el pare de Novak feia crides en la mateixa línia, obrint la porta a organitzar una resposta social. Tenint en compte el desenllaç de l’inèdit incident, els carrers de Sèrbia s’ompliran per a rebre a casa el seu insubornable heroi.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM