El govern suec crea el “Ministeri de la Veritat”

by Redacció

L’entrada de 2022 ha coincidit a Suècia amb la posada en marxa d’un nou organisme governamental. Sota el nom d’Agència de Defensa Psicològica, la flamant institució es crea amb la finalitat “d’identificar, analitzar, complir i prevenir la influència indeguda de la informació”.

Es presenta així com una eina per a protegir els interessos suecs d’eventuals amenaces provinents de potències estrangeres, que utilitzarien la desinformació com a arma desestabilitzadora. Una declaració d’objectius per a neutralitzar possibles suspicàcies.

En realitat, els recels que pot despertar són ben comprensibles. Les atribucions concedides a l’agència poden fàcilment convertir-la en un aparell de propaganda política al servei dels mandataris de torn.

Els ciutadans suecs farien bé de mantenir-se alerta, ja que l’Estat s’ha assignat a si mateix la facultat per a determinar la veracitat d’una informació, o si la seva difusió resulta socialment convenient. La temptació per a controlar el relat mediàtic serà constant i qualsevol contingut contrari a l’interès del poder pot acabar titllat d’intent d’interferència forana.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM