El refredat comú proporciona protecció contra la Covid-19, segons un estudi de l’Imperial College London

by Redacció

Sota la direcció de la Dra. Rhia Kundu, un grup d’investigadors adscrits a l’Imperial College London ha descobert que els individus que han superat un episodi de refredat comú estan menys exposats a la infecció per SARS-CoV-2.

Publicat aquest dilluns a la revista científica Nature, l’estudi conclou que la presència de cèl·lules T activades pel contagi del virus causant del refredat comú, són capaces de detectar el de la Covid-19. D’aquesta manera, poden proporcionar una reacció immunològica creuada i neutralitzar l’amenaça de forma adequeda.

La metodologia seguida pels autors, consistí a realitzar un seguiment clínic sobre centenars de llars de la capital del Regne Unit. Es va dur a terme el setembre de 2020, és a dir, amb anterioritat a l’administració massiva de les vacunes.

Els resultats obtinguts durant la recerca assenyalen que la preexistència d’un major nombre de cèl·lules T esdevè determinant, incrementant la probabilitat del subjecte d’evitar la infecció per coronavirus. Aquesta protecció contra la Covid-19, basada en la memòria del sistema immunitari humà, podria ser efectiva fins a diversos anys d’ençà de recuperar-se del refredat comú.

D’acord amb l’estudi, les cèl·lules T són capaces de reconèixer un ampli ventall de variants de la família del coronavirus. Una característica innata que atorga a la immunitat natural un rendiment superior respecte de la -pretesament- adquirida per mitjà de la tecnologia d’ARNm.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM