L’intent per imposar el passaport sanitari a Bulgària acaba amb ciutadans envoltant el Parlament i enfrontaments amb la policia

by Redacció

La baixa taxa de vacunació contra la Covid-19 a Bulgària, inferior al 30%, permetia pronosticar que no resultaria fàcil imposar restriccions específiques sobre els ciutadans no-vacunats. I així ha estat.

Davant els intents de les autoritats del país adreçats a implantar el passaport sanitari com a requisit per accedir a múltiples establiments i serveis, milers de persones han assistit a una protesta convocada aquest dimecres a les portes del parlament nacional.

La concentració ha derivat en disturbis i enfrontaments entre els manifestants, disposats a irrompre dins la cambra legislativa, i els membres dels cossos de seguretat. La situació que es vivia a l’exterior, ha obligat els parlamentaris a romandre a l’interior de l’edifici.

A casa nostra els mitjans s’han fet escàs ressò dels incidents ocorreguts a Sofia, la capital del país. La recent experiència soviètica a Bulgària podria explicar el recel social enfront de determinades derives autoritàries per part de l’Estat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM