Documents filtrats per una agrupació de periodistes vinculen el Dr. Anthony Fauci amb l’origen del SARS-CoV-2

by Redacció

La filtració de documentació per part de Project Veritas, una iniciativa de periodistes compromesos en la lluita contra la corrupció, acorrala el Dr. Anthony Fauci, el científic més destacat en la gestió pública contra la pandèmia als Estats Units.

L’agrupació, sense ànim de lucre, hauria tingut accés a un informe de l’Agència de Projectes d’Investigació Avançada de Defensa (DARPA). DARPA està adscrita al Departament de Defensa nord-americà i té com a funció principal promoure la “recerca en tecnologia amb possibles aplicacions militars”.

D’acord amb el contingut de l’informe, EcoHealth Alliance hauria sol·licitat finançament a l’agència per a dur a terme experiments de “guany de funció” sobre coronavirus transmesos per ratpenats. EcoHealth Alliance és un projecte privat d’abast internacional dedicat a la investigació de malalties infeccioses.

Pel que fa a les investigacions de guany de funció, es tracta d’una tipologia de recerca en el camp de la virologia que persegueix modificar les característiques funcionals d’un virus concret. Les tècniques d’alteració gènica que s’hi veuen implicades poden acabar produint una activació millorada del virus, fent-lo més potent o contagiós, o atribuint-li funcions impròpies.

Els perills per a la salut humana que subjauen darrere d’aquesta mena d’investigacions, fa que estiguin sotmeses a fortes restriccions per part dels governs. El 2014 als Estats Units es prohibí l’assignació de fons federals a noves recerques de guany de funció, tot i que va ser aixecada tres anys després. Tanmateix, resten igualment lligades a elevats controls i requisits de seguretat.

DARPA va optar per rebutjar la petició d’EcoHealth Alliance, al·legant motius de seguretat. Entre els arguments esgrimits per l’agència es destacava l’absència de la necessària avaluació de riscos derivats de la recerca plantejada, així com la manca d’encaix del projecte respecte dels supòsits habilitats per la moratòria de 2017.

Finalment, un altre dels documents fets públics apunta al fet que, malgrat la negativa de DARPA, el programa s’hauria acabat executant a laboratoris ubicats a Wuhan (Xina) i a diversos indrets dels Estats Units. La informació també esquitxa l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses nord-americà (NIAID), dirigit pel Dr. Anthony Fauci, que hauria col·laborat amb EcoHealth Alliance. Aquestes revelacions contravenen les declaracions que Fauci ha realitzat davant diferents comissions legislatives i prestades sota jurament.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM