Austràlia Occidental endureix l’aplicació del passaport sanitari malgrat no haver registrat cap mort per Covid-19 els últims cinc mesos

by Redacció

A partir del pròxim 31 de gener s’ampliarà el llistat d’espais d’Austràlia Occidental (WA) en què s’exigirà la presentació del passaport sanitari per a poder-hi accedir. Afectarà la totalitat de sector d’hostaleria, establiments d’entreteniment, gimnasos i centres esportius, entre d’altres. També l’hauran de presentar visitants d’hospitals públics i privats i de residències de gent gran.

La intensificació de l’ús del certificat de vacunació arriba a l’oest d’Austràlia al mateix temps que països com el Regne Unit treballen per abolir la pràctica totalitat de les restriccions. Coincideix també amb l’augment d’evidències científiques que revelen l’escassa eficàcia del “passaport covid”, així com la manca d’efectivitat de les vacunes autoritzades a l’hora de fer front als contagis per la variant Òmicron.

La mesura adoptada pel govern d’Austràlia Occidental, que deixa en suspens drets elementals dels seus prop de 2,7 milions de ciutadans, resulta encara més difícil de comprendre si tenim en compte l’impacte del SARS-CoV-2 en aquesta regió.

Les dades oficials constaten que l’última defunció atribuïda a la Covid-19 al conjunt de l’estat es reportà el passat 18 d’agost de 2021. De fet, des de l’inici de la pandèmia només s’hi ha registrat un total de 9 morts. Nou. Uns valors que es tradueixen en una taxa de mortalitat del 0,0003%.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM