Els certificats de defunció a Anglaterra i Gal·les acrediten només 6.183 defuncions per Covid-19 des de l’inici de la pandèmia

by Redacció

En resposta a una petició formal d’accés a la informació pública, l’Oficina Nacional d’Estadístiques del Regne Unit (ONS) ha publicat les xifres de morts causades únicament per la Covid-19. Les dades fan referència a casos produïts a Anglaterra i Gal·les, entre febrer de 2020 i desembre de 2021.

L’aplicació de la legislació d’accés a la informació pública britànica, la Freedom of Information Act, ha permès conèixer la veritable dimensió de l’epidèmia al país, ja que les dades proporcionades provenen dels certificats de defunció expedits després que es practiquessin les pertinents autòpsies. D’aquesta manera, no hi ha lloc per a errors o ambigüitats interessades, recollint-se només les defuncions que tingueren la Covid-19 com a única causa de mort.

En aquest sentit, l’agència d’estadística britànica atribueix directament a la malaltia solament 6.183 defuncions des de l’inici de la pandèmia. Un nombre ínfim en relació amb les 150.000 víctimes mortals que difonen constantment governs i mitjans locals. Entre els menors de 55 anys, la xifra total de morts degudament acreditats per Covid-19 seria inferior a 150.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM