Ucraïna acusa l’administració Biden de perjudicar els seus interessos exagerant l’amenaça russa

by Redacció

Diversos membres del govern ucraïnès s’han hagut de pronunciar en els darrers dies per tal de rebaixar el neguit causat a la seva població arran de les recents declaracions i moviments de la Casa Blanca. Fins i tot Volodymyr Zelensky, president del país, va veure’s obligat a emetre un discurs d’emergència adreçat a la ciutadania.

Zelensky va fer una crida a la calma i a la serenor dels ucraïnesos. Demanà als seus compatriotes que no es deixessin dur pel pànic irracional, alimentat per titulars alarmistes. Per a les autoritats del país la situació actual és la mateixa que la de fa un any i sobredimensionar l’amenaça russa únicament perjudica la seva posició.

Per a Kiev, els missatges formulats per Biden generen una histèria col·lectiva del tot indesitjable. Fer explícita la possibilitat d’una invasió russa és irresponsable i contribueix a la desestabilització interna d’Ucraïna, objectiu que precisament cerca Moscou.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM