L’anunci de la fi del “passaport covid” permet la Generalitat amagar el falsejament de les dades sanitàries

by Redacció

A última hora d’aquest dimecres es va conèixer la intenció del Govern de la Generalitat de retirar a partir de demà l’obligatorietat de presentar el certificat de vacunació per a accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències. La demora del Comitè Assessor a l’hora d’emetre la seva recomanació al respecte ho confirmaria, ja que deixa l’executiu sense prou temps per a obtenir el necessari aval del TSJC que en permeti la pròrroga.

La fi del passaport sanitari, que suposa un impacte directe per al conjunt de la societat, deixa en un oportú segon pla la resta d’informacions generades les últimes hores en relació amb la gestió al nostre país de la crisi sanitària. En aquest sentit, el contingut de la roda de premsa setmanal dels representants de Salut ha passat desapercebut, eclipsat per la imminent retirada del certificat vacunal.

Les manifestacions formulades ahir tant per Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, com per Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de Salut, no són gens menors. Per primera vegada, el Govern ha reconegut oficialment que s’han estat comptabilitzant com a “pacients covid” ingressos que responien en realitat a altres causes.

Malgrat afirmar la voluntat de canviar aquest sistema de registre a partir d’ara, es confirma que al llarg dels dos anys de pandèmia les dades publicades per les autoritats catalanes no han reflectit la realitat de la incidència epidemiològica. S’evidencia, per una banda, que les decisions preses provenien de diagnòstics de situació distorsionats. Per altra banda, les restriccions adoptades, implicant en molts casos la suspensió de drets fonamentals, s’han justificat sobre la base de xifres deliberadament inflades.

L’escassa efectivitat del passaport sanitari per a reduir la persistència comunitària del SARS-CoV-2 ha portat membres del Comitè Assessor a confessar públicament que l’objectiu de la mesura era incentivar la vacunació. Així doncs, s’imposà restringint drets civils bàsics amb la finalitat de desvirtuar-ne els relatius a l’autodeterminació mèdica. Quatre mesos més tard, la seva retirada s’aprofita per a ocultar les revelacions que constaten la inacceptable manipulació de les dades practicada des del primer dia.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM