La caravana de desenes de milers de camions canadencs contraris a les mesures sanitàries arriba demà a Ottawa mentre Trudeau segueix amagat

by Redacció

Un comboi format per vora 50.000 camions ha estat recorrent aquesta setmana el Canadà en protesta per les severes restriccions imposades per les autoritats en relació amb la crisi epidemiològica. Està previst que el gruix de participants arribi durant la jornada de dissabte a Ottawa, ciutat que acull la seu del parlament.

La històrica mobilització ve motivada per la decisió del govern d’imposar als camioners l’obligació de sotmetre’s a quarantenes de fins a catorze dies cada vegada que creuin la frontera amb els Estats Units. L’única excepció contemplada és comptar amb la pauta completa de la vacunació contra la Covid-19.

No obstant això, el suport popular que ha rebut el pas la comitiva de vehicles al llarg del recorregut, ha acabat convertint la iniciativa sectorial en una protesta social generalitzada de rebuig contra la totalitat la gestió sanitària perpetrada per l’executiu de Justin Trudeau.

El primer ministre veurà des de casa com el Canadian Freedom Convoy irromp a la capital del país. Després d’haver titllat aquests treballadors del transport de mercaderies de “petita minoria radical”, restarà aïllat fins dimarts al·legant una suposada exposició al coronavirus, tot i haver donat negatiu en la prova diagnòstica.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM