La Ciutat del Vaticà endureix les restriccions sanitàries, mentre es destapen reunions secretes entre el Pontífex i el CEO de Pfizer

by Redacció

Tal com estava previst a l’ordenança Núm. CDLXVII del president de Comissió Pontifícia dedicada a fer front a l’emergència sanitària, publicada a principis de gener, aquest dilluns ha entrat en vigor l’obligatorietat generalitzada a l’Estat de la Ciutat del Vaticà de comptar amb la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19.

Així, des d’ahir el conjunt de treballadors de la Santa Seu han d’haver rebut la tercera dosi del fàrmac. El green pass ampliat, també exigible a col·laboradors d’entitats externes que operin dins el territori vaticà, pot obtenir-se amb un certificat de curació com a única alternativa a ostentar la pauta completa.

L’incompliment de la mesura comportarà la suspensió de sou de l’empleat, ja que no li serà permès accedir al seu lloc de feina, equiparant-se a una situació de baixa no justificada. La ineludible presentació del green pass reforçat, s’aplica igualment a qualsevol persona que ingressi dins els límits de la Santa Seu. A més a més, des del passat 10 de gener, és imperatiu l’ús de la mascareta tipus FFP2 a tots els espais tancats.

Aquest enduriment de restriccions sanitàries a la Ciutat del Vaticà, ha coincidit en el temps amb la publicació d’informacions que revelen la celebració de diverses reunions secretes mantingudes entre el Papa Francesc i el CEO de Pfizer, Albert Bourla. Com a mínim, s’haurien produït dues trobades entre ambdós, sense que fossin publicitades per l’Oficina de Premsa de la Santa Seu.

Tampoc s’anuncià l’audiència privada del Pontífex amb Melinda Gates, ocorreguda el novembre de 2019, és a dir, immediatament abans de l’esclat de la crisi sanitària. L’opacitat que envolta aquestes reunions, mantingudes amb actors econòmicament interessats en una determinada gestió de la pandèmia, contribueix a observar amb recel la posició assumida pel Papa els últims dos anys, sovint difícil de comprendre.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM