Trudeau continua desbordat per la situació a Ottawa mentre el Comboi de la Llibertat obté importants victòries regionals

by Redacció

El Canadian Freedom Convoy, que manté col·lapsada la capital del Canadà des de fa set dies, espera sumar adeptes durant el cap de setmana. Així ho temen també els cossos policials del país, que reforçaran el desplegament d’efectius per a intentar minimitzar l’inèdit fenomen. Es descarta, per ara, recórrer a l’actuació de les Forces Armades.

No obstant, s’ha intensificat l’activitat de les unitats d’informació, que miren de neutralitzar la xarxa de suport que permet sostenir la protesta al llarg dels dies. Qualificant-la com a “ocupació del recinte parlamentari”, les autoritats identifiquen i investiguen els participants, amenaçant-los amb eventuals processaments. La policia amonesta també els simpatitzants que proveeixen els camioners de queviures o combustible.

Malgrat l’absència total d’incidents, el govern federal continua titllant la concentració com a potencialment periollosa. El fugit Justin Trudeau encara llença missatges difamatoris contra els qui la protagonitzen, acusant-los de defensar “punts de vista inacceptables” i negant-se a escoltar-ne les demandes. Simultàniament, la gran popularitat que està obtenint el moviment impulsat pels transportistes canadencs els ha permès assolir rellevants triomfs a escala provincial.

Jason Kenney, primer ministre d’Alberta, ha anunciat que retirarà pròximament el controvertit passaport sanitari. El govern de la província de Saskatchewan s’ha compromès a seguir el mateix camí i l’eliminarà aquest mateix febrer. Al Quebec, per la seva banda, l’executiu renuncia a l’impost sobre els no-vacunats i ha declarat la seva disposició a reunir-se amb representants de la iniciativa del Freedom Convoy.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM