L’Església grecocatòlica ucraïnesa demana a la població no contribuir a l’escalada bèl·lica d’una disputa entre els EUA i Rússia

by Redacció

En una ponència telemàtica duta a terme el passat divendres, l’Arquebisbe Major de l’Església grecocatòlica ucraïnesa, Sviatoslav Xevtxuk, mostrà la seva preocupació respecte de l’augment de les tensions militars a la regió.

El nunci apostòlic a Ucraïna va reivindicar la importància del diàleg i de l’aposta per la pau a l’hora d’abordar el conflicte. Davant la pujada de to escenificada per l’administració Biden, el religiós advertí de la necessitat de no contribuir des de Kíev a l’escalada bèl·lica.

Per a Xevtxuk, la seguretat del poble ucraïnès estaria perillosament exposada a causa d’una contesa que confronta els Estats Units i Rússia. En aquest sentit, assegurà que les circumstàncies actuals no són “una simple continuació de la guerra al Donbass o una conseqüència de l’annexió de Crimea”.

Finalment i aprofitant que la conferència en línia l’organitzava la fundació pontifícia d’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN), va fer una crida a la solidaritat envers els més necessitats i a esdevenir “predicadors de l’esperança”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM