Amazon retira la retribució a empleats no vacunats en cas de quarantena

by Redacció

Coincidint amb el canvi de rumb endegat pels governs d’Europa i de l’Amèrica del Nord respecte de la gestió de la pandèmia, les grans corporacions s’avenen a actualitzar també els seus protocols interns. És el cas d’Amazon, que ha anunciat canvis organitzatius adreçats a carregar el pes de les mesures sanitàries sobre els empleats no vacunats.

D’aquesta manera, els últims dies ha informat els seus treballadors als Estats Units que pròximanent quedarà sense efecte l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta al centre de treball. La mesura només beneficiarà els vacunats contra la Covid-19, mantenint-se l’exigència exclusivament per als qui no ho estiguin.

Però la mascareta no és l’única raó que justificarà un tractament diferenciat entre companys de plantilla en funció de l’estat vacunal. A partir del 18 de març, els empleats nord-americans no vacunats d’Amazon ja no podran acollir-se a la llicència de retribució, en cas de faltar a la feina per haver de complir amb el període de quarantena establert.

El marc laboral europeu complica traslladar les noves condicions a les filials del grup localitzades a l’altra riba de l’Atlàntic. De fet, fa pocs dies la marca va rebre una important sotragada per incomplir amb els estàndards normatius vigents a casa nostra. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) sancionà el passat 11 de febrer Amazon Road amb dos milions d’euros per exigir el certificat d’antecedents penals als transportistes que hi presten servei.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM