Pfizer no proveirà vacunes contra la Covid-19 a l’Índia per a evitar els controls de seguretat locals

by Redacció

La farmacèutica Pfizer ha retirat la sol·licitud per a poder subministrar la seva vacuna contra la Covid-19 a l’Índia. La decisió ve motivada per l’exigència de les autoritats índies de sotmetre el fàrmac a assajos locals per a estudiar-ne la seguretat i l’eficàcia.

No estaríem davant d’un requisit ad hoc, sinó que forma part del procediment ordinari al país asiàtic a l’hora d’aprovar l’administració de qualsevol vacuna entre la seva ciutadania. L’objectiu que persegueix aquest control de qualitat és verificar els suposats beneficis immunològics del producte, així com determinar l’abast d’eventuals efectes adversos que s’hi puguin associar.

L’Organització Central de Control d’Estàndards de Drogues (CDSCO) de l’Índia traslladà al laboratori la necessitat de complir amb el control nacional. Davant la intransigència, Pfizer hauria optat finalment per a desistir de l’intent d’abastir l’Índia. Segons informa Reuters, el regulador local assenyala que la companyia nord-americana ni tan sols formulà cap pla per a recopilar dades sobre la seguretat i l’eficàcia de la vacuna al país.

La farmacèutica renuncia així a proveir amb les seves dosis una nació poblada per prop de 1.400 milions d’habitants. Aquesta resistència de Pfizer a ajustar-se als requisits regulatoris vigents a cada Estat, s’afegeix a la seva negativa de comercialitzar les vacunes contra la Covid-19 als països que no l’eximeixen de responsabilitat.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM