Les llistes negres de dissidents ja són una realitat al Canadà de Trudeau

by Redacció

Les entitats que integren el sistema financer canadenc ja han començat a rebre els noms dels participants en la mobilització social coneguda com a Comboi de la Llibertat. Els llistats, lliurats per la Policia Muntada del país, permetran localitzar possibles actius vinculats als afectats i susceptibles de ser bloquejats.

Aquesta modalitat de coerció financera contra qui protesta, forma part del paquet d’ordres amb què el govern federal acompanyà la declaració de l’estat d’emergència de dilluns passat. En cas d’identificar clients entre les persones assenyalades, les empreses, siguin bancs, societats d’inversió o companyies de crèdit, hauran de procedir a congelar-ne els fons o productes contractats, així com impedir-ne l’operativa als titulars.

A continuació, tenen l’obligació de comunicar-ho a la policia federal o al servei d’intel·ligència del Canadà. De la mateixa manera, les directrius d’emergència requereixen aquestes entitats que intensifiquin els controls de monitoratge i revisió d’eventuals transaccions sospitoses de relacionar-se amb activitats de blanqueig de capitals o de finançament del terrorisme.

Així doncs, les autoritats canadenques estan confeccionant llistes negres on recopilen les dades personals d’opositors polítics i, posteriorment, accedint a la informació financera de cadascun d’ells. La mesura no implica únicament els conductors, impulsors de la iniciativa, sinó també qualsevol ciutadà que hi col·labori prestant-los suport material o logístic.

En conseqüència, en aquests moments l’exercici de la llibertat d’expressió i del dret de manifestació dels canadencs es troba anul·lat. La resposta del primer ministre Trudeau a les legítimes reivindicacions dels transportistes ha estat la d’aplicar la llei marcial de forma il·legal i injustificada. Els dictats de l’executiu federal adreçats a les entitats financeres són, igualment, clamorosament desproporcionats i allunyats de l’autèntica naturalesa del fenomen. Serveixen, únicament, per a reforçar la il·lusòria situació d’emergència que ha obert la porta a l’autoritarisme al Canadà.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM