La directora executiva de YouTube exigeix als governs que endureixin la censura

by Redacció

La CEO de YouTube, Susan Wojcicki, es troba en plena campanya mediàtica reclamant als Estats que aprovin lleis més estrictes contra la pluralitat informativa. Entre les seves aparicions més recents, hi destaquen les manifestacions formulades en una entrevista concedida a un mitjà radicat a Hamburg.

Tot i que la plataforma que dirigeix, propietat de Google, ja aplica severes polítiques respecte del contingut que s’hi publica, demana un marc normatiu que les reforci. Lluny de revisar el polèmic sistema de moderació actual de YouTube, Wojcicki clama més aviat per a obtenir l’empara legal que permeti la companyia intensificar l’actuació censuradora.

Aprofitant l’excepcionalitat pandèmica, reivindica el paper dut a terme per la plataforma a l’hora de combatre la difusió d’informacions relacionades amb la Covid-19 que qualifica de “perjudicials”. Un deliberat intent per part de la CEO de confondre la versió dominant amb la veritat científica.

L’explícita posició adoptada per YouTube, tenint en compte la quota de mercat que ostenta a la xarxa, amenaça greument la pluralitat a Internet. Els dos anys de crisi sanitària han permès accelerar la deriva censora de les xarxes socials més populars, ampliant-se l’ús de tècniques automatitzades. Una dinàmica que fins i tot ha penalitzat reputades publicacions científiques.

Durant aquest temps també s’ha consolidat la presència dels presumptes fact-checkers, que orienten les seves -preteses- verificacions sempre en la mateixa direcció: apuntalar el relat oficial, desprestigiar la dissidència i eliminar el debat públic. En aquest context, i amb l’auge de la cultura de la cancel·lació, l’assumpció dels governs de les demandes de YouTube poden liquidar definitivament el dret a la llibertat d’expressió.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM