El govern francès es disposa a suspendre l’administració de dosis de Janssen per les evidències sobre l’increment del risc d’infart

by Redacció

La Haute Autorité de santé (HAS) francesa, autoritat científica independent de caràcter públic, ha emès aquest dilluns un dictamen en què insta al govern a interrompre l’administració de les vacunes de Janssen sobre la població. La recomanació de l’organisme es fonamenta en les dades recopilades en un recent informe de farmacoepidemiologia.

D’acord amb la informació continguda a l’estudi, de 18 de gener de 2022, les dosis de Janssen augmenten el risc de produir infarts. Les vacunes desenvolupades per Jonhson&Johnson començaren a injectar-se a França el 24 d’abril de l’any passat. A 27 de gener de 2022, s’havien inoculat en més d’un milió d’ocasions. L’anàlisi de les dades aportades pel sistema de farmacovigilància, revelen un increment significatiu d’infarts succeïts durant les setmanes posteriors a l’aplicació del fàrmac.

La HAS trasllada a les autoritats sanitàries franceses la necessitat de no demorar-ne la suspensió i a no esperar la revisió de l’Agència Europea del Medicament (EMA) sobre els resultats presentats. Segons apunten mitjans locals, el ministeri competent en la matèria ha anunciat la intenció d’interrompre amb efecte immediat l’administració de les vacunes de Janssen.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM