Impulsen una carta oberta per a exigir els consellers Argimon i Gonzàlez-Cambray que posin fi a l’obligatorietat de la mascareta a l’àmbit educatiu

by Redacció

Fins a set col·lectius de pares i mares d’alumnes i associacions cíviques reclamen els titulars dels departaments de Salut i d’Educació que retirin el mandat de les mascaretes als centres. La petició es fa extensiva a les etapes de primària, secundària, batxillerat i formació professional.

Els impulsors del manifest destaquen la manca de literatura científica que estableixi “cap benefici clar o significatiu de l’ús de mascaretes en l’entorn escolar”. De fet, hi ha un ampli consens entre els experts a l’hora de qüestionar-ne la utilitat en termes epidemiològics.

Per contra, s’assenyalen els potencials perjudicis sobre infants i adolescents produïts per la mesura, qualificada al text com a “draconiana”. L’escassa eficàcia per a prevenir els contagis i l’impacte negatiu en la salut física i psicològica de l’alumnat, han animat els promotors de la carta a demanar la desaparició de la mascareta a les aules, després de dos cursos estant-ne present.

Les entitats organitzades entorn de la iniciativa són El Tercer Grup, Llibertària, Units per la Veritat, En Veu Pròpia, Girona Desperta, Gent Desperta de l’Ebre i Despertem Catalunya. Finalment, fan una crida al conjunt de la societat i, en especial, als integrants de la comunitat educativa, a adherir-se al manifest i a enviar-lo massivament als consellers.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM