Les principals asseguradores nord-americanes es fan ressò de l’impacte al sector produït per l’excés de mortalitat no vinculada a la Covid-19

by Redacció

Com era previsible, els dos anys de crisi epidemiològica han provocat importants efectes sobre els balanços de les companyies que ofereixen assegurances de vida. D’acord amb un article al The Wall Street Journal, aquestes empreses no atribueixen l’excés de mortalitat únicament a les complicacions derivades de la infecció per SARS-CoV-2.

L’ingent volum d’informació que gestiona el sector assegurador, permet avaluar de forma acurada la dimensió de la pandèmia i el seu impacte real. Grans corporacions dels Estats Units com Globe Life Inc., Hartford Financial Services Group Inc., Primerica Inc. o Reinsurance Group of America Inc., haurien advertit un augment de defuncions no relacionades amb la Covid-19 respecte de les xifres anteriors a la pandèmia.

La repercussió directament vinculable a la malaltia sobre les pòlisses de vida contractades hauria estat menor de l’esperat en un inici pels actuaris. Entre les causes alienes al coronavirus que podrien explicar la situació detectada s’assenyala el deteriorament de l’atenció sanitària que ha tingut lloc els últims mesos.

Més enllà de la menor disponibilitat o els retards per a accedir a un tractament mèdic adequat, el sector apunta a un increment d’afeccions cardíaques i també neurològiques de caràcter greu. Tant és així, que malgrat preveure una davallada en les defuncions per Covid-19, treballen amb projeccions segons les quals l’excés de mortalitat derivada d’altres causes es mantindrà al llarg del 2022.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM