Troben al genoma original del SARS-CoV-2 la presència d’una seqüència genètica patentada per Moderna l’any 2016

by Redacció

Una recent recerca publicada a Frontiers in Virology i dirigida pel Dr. Balamurali Ambati, de la Universitat d’Oregon (EUA), ha descobert al coronavirus responsable de la Covid-19 un fragment d’ADN idèntic a una secció genètica patentada l’any 2016 per la farmacèutica Moderna.

Realitzat per acadèmics de diversos països, l’estudi consistí en l’anàlisi comparativa de l’estructura gènica del virus amb un ingent volum de dades de proteïnes seqüenciades. És així com es trobà la coincidència d’una part del codi original del SARS-CoV-2 amb la seqüència propietat del laboratori nord-americà.

Entre els milers de lletres del codi d’ARN del coronavirus, hi hauria dinou que també estarien presents a la secció genètica patentada per Moderna. En concret, dotze d’aquestes lletres específiques són les responsables de l’activació de la proteïna spike a través de l’enzim conegut com a furina. Una qüestió cabdal, ja que és l’element que li proporciona la capacitat propagadora entre els éssers humans.

La patent de Moderna es presentà el febrer de 2016 en el marc de les investigacions que duia a terme sobre el càncer. La probabilitat que la seqüència patentada aparegués accidentalment al coronavirus de 2019 és d’una entre tres mil milions, segons els experts. Aquest descobriment, reforçaria la tesi que atribueixen l’origen del SARS-CoV-2 a un producte de laboratori.

L’escassa probabilitat estadística d’haver-se desenvolupat naturalment, així com la proximitat física del mercat de Wuhan amb el principal centre de recerca virològica de la Xina i d’un superlaboratori dedicat a estudiar les malalties més contagioses i perilloses, també allunyen la hipòtesi zoonòtica. Fa unes setmanes transcendien informacions que destapaven els vincles existents amb experiments de guany de funció.

Des d’ara s’hi afegeixen les evidències que vinculen el codi genètic del virus amb una patent registrada tres anys abans de la pandèmia. Sospitosament, la propietat l’ostenta una de les corporacions directament beneficiades amb la comercialització de vacunes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM