Sèrbia, directament coneixedora de les gestes de l’OTAN, rebutja imposar sancions contra Rússia

by Redacció

Els serbis no obliden la salvatge actuació de l’OTAN sobre la seva terra a finals de la dècada dels noranta. L’Aliança Atlàntica, dirigida el 1999 per l’inefable Javier Solana, va executar una campanya de bombardejos indiscriminats sobre el país.

Una de les principals conseqüències de la mortífera operació fou la pèrdua del control per part de Belgrad de la província de Kosovo. El territori, considerat el bressol de la cultura sèrbia, proclamà la seva independència aprofitant el predomini demogràfic de població ètnicament albanesa.

Al llarg del conflicte dels Balcans, Sèrbia comptà amb el suport de Rússia. Moscou evità imposar-li sancions i en defensà la integritat territorial. A hores d’ara, Rússia no ha reconegut Kosovo com a estat sobirà i fa ús del seu poder de veto per a impedir-li integrar a les Nacions Unides.

Transcorregudes més de dues dècades, l’aplicació de sancions amenaça ara el Kremlin. És en aquest context que el president serbi, Aleksandar Vucic, malgrat no compartir la incursió de Putin a Ucraïna, ha afirmat que el seu país no participarà de les sancions contra Rússia.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM