La Xina exigeix explicacions a Washington pels laboratoris que desenvolupaven armes químiques a Ucraïna

by Redacció

Per mitjà del seu màxim responsable en relacions exteriors, Zhao Lijian, el govern xinès ha demanat explicacions als Estats Units respecte de les desenes de laboratoris localitzats per Moscou a territori ucraïnès i en els que Washington hi participaria desenvolupant armes biològiques.

Pequín atribueix sota control nord-americà més de 300 instal·lacions d’aquesta tipologia repartides en una trentena de països. Pel que fa a Ucraïna, eleva fins a vint-i-sis la xifra de centres finançats pel Departament de Defensa dels Estats Units.

La Xina ha reaccionat així a les acusacions formulades des de la Federació Russa, que anunciava poques hores abans disposar de proves que confirmarien l’existència a Ucraïna de nombrosos laboratoris tutelats pel Pentàgon, així com l’activitat amb finalitats militars que s’hi produïa.

El pronunciament de Pequín en relació amb aquest afer resulta rellevant, ja que atorga prou credibilitat a les tesis del Kremlin, fins al punt d’exigir l’administració Biden que en divulgui “informació específica al més aviat possible, inclosos els virus emmagatzemats i les recerques realitzades”.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM