George Soros apunta, Verificat dispara

by Redacció

El passat 23 de març Verificat acusava aquest mitjà de difondre “falsedats”, tant en relació amb la pandèmia com en l’actual conflicte ucraïnès. Es col·locava EDF dins el mateix sac d’un conjunt de canals que, segons el portal patrocinat per George Soros, haurien passat de “desinformar” sobre la situació sanitària a fer-ho respecte de la guerra a l’Est d’Europa. En canvi, no han advertit la reproducció de patrons en el tractament d’ambdós fenòmens per part dels mitjans de masses convencionals: omissió de tot debat, simplificació argumental i estimulació emocional. Afegint-ne, en últim terme, la instauració definitiva de la censura.

Només uns dies abans de formular aquestes acusacions, Pedro Sánchez afirmava al Congrés que els alarmants nivells d’inflació eren responsabilitat exclusiva de l’operació militar endegada per Putin a Ucraïna. Malgrat que l’origen de l’escalada de preus s’inicià gairebé un any abans, Verificat no va considerar que les insultants asseveracions del president del govern espanyol en seu parlamentària fossin mereixedores de cap escrutini de validació de fets. Del tot comprensible, tenint en compte que per aquelles dates estaven ocupats comprovant la presumpta relació existent entre l’atractiu físic i la qualitat del sistema immunitari. El somni de tot estudiant de periodisme de primer curs.

Pel que fa als arguments emprats a l’hora de difamar aquest mitjà, aporten l’article on exposàvem els perniciosos efectes que podrien causar les vacunes d’ARNm, arran d’autòpsies practicades en el marc d’una recerca científica. Verificat destaca que no es tracta d’un “article científic revisat per la comunitat”, una condició que mai no vàrem atribuir-li. Però la revisió esdevé innecessària, perquè Verificat ja ha determinat que les conclusions de l’estudi són enganyoses.

Qui és el Dr. Bhakdi, l’investigador principal i especialista en microbiologia i malalties infeccioses, expresident de l’Institut de Microbiologia i Higiene Mèdiques de J. Gutenberg i autor de més de 300 articles científics, al costat de la redacció de Verificat? Poca broma. Som davant d’uns professionals que han dedicat el seu talent a resoldre, per fi, la controvèrsia que tantes famílies ha trencat: si practicar relacions sexuals amb els mitjons posats augmenta el plaer dels participants. El Pulitzer cada vegada més aprop.

A continuació, els autoproclamats validadors informatius carregaven contra EDF fent ús de la peça en què recollíem l’increment en el risc de patir afeccions cardíaques després de rebre la vacuna contra la Covid-19. En aquest sentit, Verificat invalida el contingut de la recerca realitzada per investigadors dels Centres per al Control de Malalties (CDC) nord-americans i publicada a JAMA Network, perquè es basava en les dades del sistema VAERS.

Verificat evita esmentar que aquesta unitat de monitoratge d’efectes adversos està adscrita als CDC, que li donen prou reconeixement com per a posar-la al servei dels estudis que duen a terme. Els mateixos investigadors dels CDC manifesten que, en tot cas, el nombre d’episodis no desitjats estaria infravalorat, a causa de la pròpia naturalesa del VAERS. Mai en el sentit contrari.

Finalment, es refereixen a la informació sobre els laboratoris biològics localitzats a Ucraïna, sospitosos de dedicar-se al desenvolupament d’armes químiques. Al seu dia, Verificat ja va córrer a descartar-ho, pel fet que aquesta mena d’activitats no apareixia publicada als webs oficials dels laboratoris implicats. Tema tancat. Com no se’ns va ocórrer adreçar-nos a aquestes pàgines per a comprovar que no reconeixien la comissió de pràctiques contràries a la Convenció internacional sobre prohibició de desenvolupament d’armes biològiques? Inexcusable.

Per altra banda, l’afer dels laboratoris es connecta directament amb el nom de Hunter Biden. Cal recordar que quan es va ver públic l’escandalós contingut d’un dels dispositius del fill de Joe Biden, els homòlegs de Verificat als Estats Units s’afanyaren a desmentir la informació, per tal de protegir les expectatives electorals de l’actual president nord-americà, a escassos dies dels comicis. Cinc-cents dies després, mitjans com The New York Times o la CNN han hagut de reconèixer finalment l’autenticitat d’aquella notícia.

En resum, el que resulten enganyoses són en realitat aquestes verificacions, superficials, tendencioses i espúries. Tanmateix, tampoc no esperàvem gaire integritat moral ni compromís amb la veritat entre els mercenaris de la informació que conformen Verificat, considerant que viuen de la fortuna construïda sobre la misèria que han escampat arreu del món les operacions especulatives de George Soros. El magnat mai no s’ha mostrat penedit  per haver col·laborat en la confiscació dels béns de la comunitat jueva, durant l’Hongria ocupada pels nazis.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM