La fi de les mascaretes que emmordassen els infants a les aules catalanes, pendent de vulgars càlculs polítics

by Redacció

El Congrés dels Diputats aprovava dijous passat una moció que instava el govern espanyol a retirar les mascaretes de forma generalitzada a interiors. Des de llavors han transcendit diverses dates que podrien acollir l’ordre que posés fi a aquesta obligatorietat. Tot fa indicar que la decisió finalment es materialitzarà un cop transcorreguda la Setmana Santa.

Enmig de les pressions de bona de la comunitat educativa, que fa temps que exigeix la desaparició de la mascareta a les aules, i davant de l’imminent decret estatal que la faci efectiva, el govern de la Generalitat ha vist l’oportunitat de treure’n rèdit polític.

Així ho demostren les recents declaracions del conseller Argimon en mitjans de comunicació, anunciant que el departament que dirigeix podria avançar-se al calendari amb què treballa Madrid. Aquesta intenció ha estat formalment comunicada pel govern català al ministeri de Sanitat espanyol.

Després de mesos obligant infants i adolescents a dur posada la mascareta en horari lectiu, al marge de qualsevol criteri sanitari, la conselleria busca a hores d’ara rendibilitzar una iniciativa aliena que mai no ha gosat plantejar.

En cas produir-se el desafiament formulat per Argimon, atenint-nos a la proximitat de les festivitats, únicament es lliuraria els alumnes d’un parell de dies d’aquesta innecessària penitència. Per tant, assistim a una maniobra del tot insubstancial, fruit de càlculs polítics i no pas pensada en benefici dels escolars, dels qui mai no s’han preocupat.

Actualització 07/04/2022
Aquest dijous hem sabut que a les aules catalanes la retirada de mascaretes es produirà el pròxim 19 d’abril. Un cop el govern espanyol ha confirmat que la data escollida és finalment el dia 20, Argimon ha aparegut als mitjans per anunciar que a casa nostra s’avançarà un dia. Un sol dia de diferència, però que ha servit per a treure’n rendiment polític i provar de fer oblidar l’opinió pública que l’executiu català ha estat especialment expeditiu en l’aplicació de les restriccions sanitàries més severes.
 

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM