Google s’afegeix a la deriva censora desmonetitzant continguts sobre Ucraïna

by Redacció

La companyia Google ha comunicat la intenció d’excloure dels seus sistemes de monetització aquells allotjaments web que acullin informacions sobre Ucraïna allunyades de la narrativa atlantista.

D’aquesta manera, el software publicitari del gegant nord-americà modificarà el seu funcionament per a evitar l’aparició d’anuncis a pàgines web i aplicacions que continguin publicacions que posin en dubte el relat dominant, perjudicant-ne l’obtenció d’ingressos.

La nova actualització de la política de Google s’afegeix a les mesures adoptades per les autoritats de la Unió Europea d’impedir a la ciutadania l’accés a mitjans vinculats a Rússia. En paral·lel, plataformes com Twitter també han dut a terme pràctiques d’assenyalament i bloqueig de perfils alternatius.

Traslladada per correu electrònic als editors, la decisió de Google malmet la llibertat d’informació a la xarxa, atacant la viabilitat de creadors de contingut i comunicadors. Al mateix temps, es privarà els usuaris de la possibilitat de disposar de la totalitat de les versions que engloben el conflicte.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM