Nou revés per a Biden als tribunals: una jutgessa federal tomba l’obligació d’utilitzar la mascareta als avions

by Redacció

Mentre la retirada dels mandats estatals sobre l’ús de la mascareta s’estén arreu del territori nord-americà, eliminant-se l’exigència per a un nombre creixent d’activitats i establiments, els Centres per al Control de i Prevenció de Malalties (CDC, d’acord amb les sigles en anglès) prorrogaven recentment l’obligatorietat de dur-la a l’interior dels avions i d’altres mitjans de transport col·lectiu.

Si bé els CDC havien ampliat la vigència d’aquesta regla fins a principis del mes de maig, a hores d’ara resulta inaplicable. Això és possible després que les darreres hores una jutge federal de Florida hagi derogat la norma. La magistrada Kathryn Kimball Mizelle l’ha anul·lat, considerant que no ha estat degudament justificada i que excedeix les competències atribuïdes per l’ordenament a l’agència federal.

D’ençà de dictar-se la resolució judicial, les autoritats aeroportuàries no poden continuar requerint als viatgers l’ús de la mascareta, tal com han estat fent des de l’any 2020 per ordre de l’administració Biden. La jutge raona, a més a més, que l’aplicació del mandat implicava dur a terme pràctiques equiparables a “detencions” i “quarantenes” sobre els usuaris, que resulten desproporcionades i al marge de l’habilitació legal necessària.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM