Experts en hepatologia confirmen la correlació existent entre les vacunes d’ARNm i l’hepatitis

by Redacció

D’acord amb les últimes dades, ja són més de dos-cents menors els afectats pels desconcertants brots d’afeccions hepàtiques a diversos indrets del planeta. El país més afectat continua sent el Regne Unit, on fins al moment han hagut de practicar-se sis trasplantaments de fetge. A l’estat espanyol s’hi han afegit vuit casos nous la darrera setmana i els Estats Units acaben d’anunciar la segona defunció vinculada al fenomen.

La preocupació generada és comprensible, no només per la gravetat diagnòstica que presenten els pacients, sinó també perquè a hores d’ara no s’ha esclarit la causa subjacent. Un cop descartada la responsabilitat dels virus que habitualment provoquen complicacions hepàtiques, els esforços analítics se centren a trobar-hi possibles vincles amb altres tipologies de patògens o agents químics, incloent-hi fàrmacs.

En aquest context d’incertesa, fa pocs dies va veure la llum un estudi que atribueix a la vacunació contra la Covid-19 la possibilitat de produir malalties hepàtiques. La recerca duu el segell del Journal of Hepatology, publicació de referència en l’especialitat, i compta amb la participació d’una quinzena d’experts. Anteriorment, Pfizer ja recollia complicacions hepàtiques entre les reaccions adverses de les seves dosis.

A diferència de la narrativa que s’intentà imposar des dels mitjans convencionals, consistent en negar qualsevol connexió de les vacunes amb l’infreqüent pic d’hepatitis aguda en infants, els investigadors arriben a la conclusió oposada: la vacunació contra el SARS-CoV-2 basada en tecnologia d’ARN missatger pot provocar hepatitis.

A l’estudi s’hi descriu el procés cel·lular que l’administració vacuna pot desencadenar i com influeix sobre el fetge. Els autors de l’article han identificat la inusual acumulació de cèl·lules T, excessivament activades per efecte del fàrmac. Distribuïdes de manera uniforme a diferents àrees del fetge del subjecte, aquesta concentració desmesurada causa inflamació hepàtica. Una circumstància associada a l’hepatitis immunomediada i que també apareix als casos infantils d’actualitat.

El nivell de psicosi col·lectiva a què s’arribà no fa gaire, promogut mediàticament i institucional, va permetre autoritzar per la via d’urgència unes vacunes que no havien completat les fases d’experimentació adequades i que integraven biotecnologia inèdita. Amb el pas del temps es fan avinents les pernicioses conseqüències derivades del seu impacte sobre l’organisme i la salut humanes. Arribant a recórrer a mecanismes coercitius, aquests fàrmacs s’adreçaren de forma negligent a la totalitat de la població.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM