Bergoglio impedeix l’accés d’un cardenal a les oficines del Vaticà per no estar vacunat

by Redacció

El cardenal nord-americà Raymond Burke ha patit personalment la duresa de les restriccions sanitàries vigents a la Ciutat del Vaticà. Els fets tingueren lloc fa unes setmanes a les portes de les instal·lacions de titularitat de l’Església.

Burke fou retingut a l’entrada d’un dels edificis per membres de seguretat del microestat, que li exigiren l’exhibició del “passaport covid”. El certificat del cardenal, obtingut després de contagiar-se per Covid el setembre de 2021, havia caducat recentment.

El rebuig de Burke a sotmetre’s a la vacuna era de domini públic i el personal destinat a controlar l’accés a les oficines vaticanes n’estava advertit. Segons publiquen mitjans especialitzats en informació catòlica, seria un cardenal de la màxima confiança del papa Francesc qui decidiria privar definitivament el nord-americà d’entrar al recinte.

Mentre que a Itàlia van retirant-se a poc a poc les severes restriccions imposades, a la Santa Seu es mantenen intactes, d’ençà d’intensificar-se ara fa tres mesos. Aquesta intransigència contra la decisió de no vacunar-se entra el conflicte amb la doctrina vaticana, que en declara el caràcter voluntari.

L’incident torna a situar el cardenal Burke com un dels principals crítics amb el Pontífex. Ja són diversos els eclesiàstics destacats que manifesten públicament el seu rebuig a la deriva del Vaticà, consagrat a la superstició pandèmica per obra i gràcia de Bergoglio.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM