El senador nord-americà Rand Paul bloqueja l’enviament de 40 mil milions de dòlars per a finançar la guerra a Europa

by Redacció

El senador per Kentucky Rand Paul ha pogut ajornar l’aprovació de l’ajuda financera de 40 mil milions de dòlars del seu país a Ucraïna. El republicà ha sol·licitat aquest divendres incloure una esmena que habiliti un sistema per a poder fiscalitzar el destí dels fons.

La maniobra de Paul no impedirà que la mesura acabi materialitzant-se, tot i que suposarà un retard de diversos dies. Permet, això sí, visibilitzar la manca d’unanimitat existent entre els representants de la ciutadania respecte d’aquesta qüestió.

Una pluralitat que els demòcrates s’esforcen a amagar, aconseguint que la iniciativa obtingués el vot favorable de tots els membres del Congrés adscrits al partit. D’aquesta manera, els liberals aposten per l’escalada bèl·lica a Europa, tenint en compte que la major part de l’aportació econòmica prevista alimentarà la maquinària de guerra, en detriment de la partida adreçada a l’ajuda humanitària.

Els 57 vots en contra assolits a la cambra provingueren per complet de les files republicanes. Al Senat, els obstacles per a finançar la guerra a l’estranger també arriben del bàndol conservador. En aquest cas, és Rand Paul qui en capitalitza l’oposició, incomodant l’establishment del seu propi partit.

El senador reivindica la necessària disciplina pressupostària, més encara en el marc d’una inflació galopant, i rebutja l’intervencionisme nord-americà en conflictes forans. Són precisament dos dels cavalls de batalla clàssics del moviment llibertari als Estats Units, al que Paul hi està vinculat.

A través del seu compte a Twitter deixava clara la seva postura: “El meu jurament de càrrec és a la Constitució dels EUA, no a cap nació estrangera. El Congrés està intentant una vegada més revisar un projecte de llei de despeses, que dubto que algú hagi llegit realment, i no s’inclou cap supervisió sobre com s’estan gastant els diners.”

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM