Querella criminal contra el conseller Argimon per la vacunació infantil

by Redacció

L’associació Grup associat pels Serveis de Salut (GASS) ha impulsat una denúncia penal contra els responsables del Departament de Salut per l’administració massiva de les vacunes COVID-19 en menors d’edat. Així ho anunciava recentment la mateixa entitat a través de la seva pàgina web. 

Segons han explicat a aquest mitjà fonts de l’associació, entre els querellats s’hi troba el conseller Josep Maria Argimon, així com els membres del Comitè Científic Assessor de la Covid-19, que han estat elaborant l’estratègia del Govern de la Generalitat durant la crisi epidemiològica. Pel que fa als querellants, som davant d’una iniciativa col·lectiva en què, a banda de GASS, també hi participen organitzacions com Sobirania i Salut de Tàrrega i ciutadans a títol particular.

L’acció judicial interposada es fonamenta en acusacions de negligència i mala praxi sanitària contra els màxims responsables de la salut pública a Catalunya. Els fàrmacs administrats haurien rebut únicament una autorització temporal dels reguladors, que encara els considerarien en fase experimental. D’acord amb el nostre ordenament jurídic, aquesta circumstància exigia que les vacunes s’administressin sota prescripció mèdica.

Juntament amb la manca de prescripció, que hauria de determinar de forma individualitzada la conveniència de sotmetre’s al tractament, també es denuncia l’absència d’un adequat consentiment informat. En aquest sentit, l’administració tampoc no hauria complert amb l’obligació d’informar, entre d’altres, sobre la composició del medicament o els possibles efectes adversos vinculats.

L’escassa afectació de la Covid-19 en població infantil i adolescent, descartava la necessitat d’administrar la vacuna en menors d’edat amb caràcter general. Més enllà dels pacients vulnerables, els eventuals beneficis de la vacunació infantil no en superaven els riscos adjacents. 

La decisió adoptada per l’executiu, presentada amb la finalitat de reduir la incidència comunitària, fou contrària al principi de “l’interès superior del menor”. Es tracta d’una institució jurídica consagrada judicialment i que ha de prevaldre per damunt de qualsevol altra consideració, tal com recorda l’associació, que compta amb la direcció lletrada de l’advocat Robert Castro, de Bastet Advocats.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM