Fins i tot la CNN admet la possibilitat que les vacunes d’ARNm debilitin el sistema immunitari del pacient

by Redacció

En un article redactat per periodistes especialitzats en l’àmbit de la salut, el web principal de la CNN abordava fa uns dies l’estat actual en el procés de desenvolupament de la nova generació de vacunes contra la Covid-19. Els actors implicats estarien treballant per a obtenir fàrmacs més òptims, capaços de perllongar la cobertura proporcionada al pacient, així com protegir-lo d’eventuals mutacions del virus.

El reportatge descriu les principals diferències que presenten els dos grans grups de vacunes administrades per a combatre el SARS-CoV-2. Per una banda, les comercialitzades per Johnson&Johnson o AstraZeneca, que funcionen a partir de vectors virals i, per l’altra, les desenvolupades per Pfizer/BioNTech o Moderna, basades en la tecnologia d’ARN missatger.

La resposta immunitària que desencadenen a escala cel·lular és diferent. D’acord amb la publicació, les d’ARNm produirien en poc temps nivells més alts d’anticossos, en comparació amb el primer grup. En canvi, la protecció que ofereixen seria comparativament menys duradora, ensorrant-se en pocs mesos.

Fins aquí, res que no coneguéssim a hores d’ara. Allò que resulta rellevant a l’article és el reconeixement, inèdit en aquest mitjà, d’un possible deteriorament sobre el sistema immunitari innat provocat per les vacunes d’ARNm. La CNN confirma que es tracta d’un element objecte d’anàlisi per la comunitat científica en l’avaluació d’aquests fàrmacs, que definitivament han quedat lluny de les expectatives generades.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM