Tres mesos abans de l’esclat del brot internacional s’estava experimentant amb soques del virus de la verola del mico… al laboratori de Wuhan!

by Redacció

La injustificable desídia exhibida per les autoritats a l’hora d’esclarir el vertader origen de la Covid-19 alimenta la desconfiança envers la versió oficial. La tesi del mercat humit de Wuhan, emparada en les condicions d’insalubritat, ignorava deliberadament la presència a la ciutat xinesa del principal centre d’investigació virològica del país, així com d’un superlaboratori on s’estudiaven els patògens més contagiosos, com l’Ebola o el SARS.

A més a més, a escassos 300 metres del famós mercat es troba el centre de control i prevenció de malalties local que, entre d’altres, investiga amb ratpenats. Tal com vàrem publicar a principis d’any, Wuhan també acollia activitats promogudes per agències adscrites al Departament de Defensa dels Estats Units i centrades en l’experimentació de guany de funció, precisament, sobre coronavirus transmesos per aquest tipus d’animal.

Gairebé dos anys i mig d’ençà que es reportés el primer cas de SARS-CoV-2, l’Institut de Virologia de Wuhan torna a veure’s vinculat amb una nova alarma epidemiològica d’abast mundial. En aquest cas, científics del biolaboratori publicaren el passat mes de febrer un estudi en què reconeixen haver assemblat soques del virus de la verola del mico.

La recerca es donava a conèixer només tres mesos abans de detectar-se’n les primeres infeccions a Occident, on la malaltia constava oficialment erradicada des de l’any 1980. El laboratori, que experimenta amb patògens altament contagiosos sota unes mesures i protocols de bioseguretat més que qüestionables a causa del seu probable lligam amb la Covid-19, admetia estar utilitzant fragments del genoma del virus de verola simiesca en el marc d’una recerca per a optimitzar les proves PCR.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM