Anthony Fauci també va finançar el desenvolupament de tractaments contra la verola del mico poc abans del brot

by Redacció

La recent propagació a escala global de la verola del mico continua aixecant suspicàcies. Més encara, quan tornen a aflorar els mateixos noms d’institucions i personatges sospitosos d’estar vinculats amb l’autèntic origen del SARS-CoV-2. Coronavirus desencadenant d’una pandèmia sense precedents i que ha derivat en ingents beneficis per a la indústria farmacèutica.

És el cas de l’Institut de Virologia de Wuhan que, tal com es recull en un estudi elaborat per científics que hi pertanyen, experimentava amb soques del virus causant de la verola simiesca. Els autors de la recerca admetien, només tres mesos abans del brot, haver assemblat fragments genòmics del patogen.

Una altra de les entitats que surten novament a la palestra és l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) nord-americà. L’agència està dirigida per Anthony Fauci, el doctor que lidera la gestió epidemiològica als Estats Units. Fa uns mesos, vàrem saber que Fauci estava implicat en programes de guany funció sobre coronavirus, precisament a instal·lacions ubicades a Wuhan.

En relació amb la verola del mico, el NIAID atorgà el 2020 una subvenció de prop de 10 milions de dòlars en benefici d’una iniciativa privada que cercava l’obtenció de tractaments efectius per a combatre-la. Una malaltia, recordem, erradicada oficialment fa més de quaranta anys i de la que, d’ençà de l’any 2000, només afectava una zona molt concreta de l’Àfrica subsahariana.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM