Biden està disposat a desarmar els ciutadans per tal d’amagar la seva pèssima gestió

by Redacció

Amb la vista posada en les eleccions de mig mandat que se celebraran al novembre, el president Joe Biden ha vist en la tragèdia d’Uvalde (Texas) l’oportunitat de circumscriure la batalla política dels pròxims mesos entorn del debat sobre la tinença d’armes.

La maquinària demòcrata està funcionant a ple rendiment per a esprémer al màxim l’impacte social provocat pels darrers tiroteigs massius, amb l’objectiu d’eclipsar els múltiples assumptes que els poden perjudicar a les urnes.

És el mateix Biden qui en lidera l’ofensiva, exigint la restricció del dret dels nord-americans a portar armes, reconegut a la Segona Esmena de la Constitució dels Estats Units. Espera així remuntar el baix nivell de popularitat que obté enquesta rere enquesta i que va assolir mínims històrics fa només dues setmanes.

Ni tan sols aconsegueix entusiasmar els seus propis votants, entre els que es registra un descens sostingut en la taxa d’aprovació presidencial. Diversos factors poden explicar que una àmplia majoria de la població suspengui la gestió del demòcrata al capdavant del govern federal.

En aquest sentit, l’escalada generalitzada de preus, la crisi per l’escassedat de llet en pols, el descontrol fronterer, els desencerts en l’àmbit internacional, les controvertides mesures sanitàries i, fins i tot, els lapsus protagonitzats en públic, han erosionat indefectiblement la imatge de Biden.

Per aquesta raó, aposta decididament per esperonar el debat al voltant de la tinença d’armes, que, malgrat polaritzar el país, permetrà mobilitzar el votant demòcrata. L’esmena que protegeix aquest dret, aprovada el 1791, persegueix dissuadir governs no constitucionals i garantir la capacitat individual d’autodefensa, entre d’altres.

Contra els recents intents per a restringir-lo s’ha manifestat l’anterior inquilí de Casa Blanca, Donald Trump, assegurant que si Estats Units pot enviar 40 mil milions de dòlars per a armar Ucraïna, també pot protegir les escoles.

Igualment, s’hi ha oposat de forma explícita Joe Rogan, exesportista que en l’actualitat condueix el podcast més escoltat del món. Rogan ha advertit que prohibir portar armes als ciutadans provocarà que en disposin exclusivament els criminals.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM