L’FDA plantejarà aquest dimecres autoritzar la vacuna de la Covid-19 en nadons malgrat que l’assaig de Pfizer n’hagi desvelat resultats contraproduents

by Redacció

Tal com estava previst, aquest dimecres l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) nord-americana celebrarà una jornada determinant, abans de prendre la decisió definitiva sobre la vacunació en menors de 5 anys.

De cara a la crucial reunió, l’agència ha convocat el seu òrgan consultor especialitzat en la matèria. L’objectiu és copsar la valoració del comitè assessor respecte de les sol·licituds de Pfizer i Moderna per a poder vacunar contra la Covid-19 els infants a partir dels 6 mesos.

El mandat judicial que obliga l’FDA a fer pública la documentació relativa al desenvolupament de la vacuna Pfizer, ha revelat que els resultats dels assajos clínics que van emparar les autoritzacions anteriors quedaren molt per sota de la propaganda.

Entorn del debat per a ampliar la cobertura a la franja d’edat entre els 6 mesos i els 5 anys, les dades proporcionades pels estudis realitzats per la mateixa Pfizer tornen a tirar per terra els arguments favorables a les demandes de les farmacèutiques.

Segons l’informe aportat per la companyia a l’autoritat supervisora, després d’aplicar-se la segona dosi, set dels infants participants en l’assaig van patir la Covid-19 amb quadres clínics greus. D’aquests set casos de gravetat, a sis d’ells se’ls havia administrat la vacuna i a només un, el placebo.

La comparació resultant esdevé demolidora i desmenteix els nivells d’eficàcia promesos. Els pacients que integraven el grup de control quedaren menys exposats a les complicacions derivades de la infecció per coronavirus, respecte dels qui foren injectats amb el fàrmac. Tant és així, que l’únic que va requerir hospitalització a causa de la Covid-19, havia rebut correctament la vacuna.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM