Vista judicial per l’apel·lació de la desestimació de la denúncia penal contra la responsable de la campanya informativa de la Generalitat sobre la vacunació

by Redacció

La setmana entrant tindrà lloc a l’Audiència Provincial de Barcelona la celebració de la vista que ha de resoldre el recurs d’apel·lació interposat per Units per la Veritat contra la inadmissió a tràmit de la denúncia penal, prèviament formulada per l’associació, contra la responsable de la informació emesa pel Departament de Salut sobre el procés de vacunació.

El passat mes de febrer, Units per la Veritat impulsà dues denúncies contra Laia Brufau, directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’entitat considera que la informació amb què el govern català va promoure la vacuna de la Covid-19 fou deliberadament enganyosa, ometent-se elements essencials respecte de la seguretat d’aquest fàrmac.

En aquest sentit, se sol·licità la incoació de diligències judicials adreçades a investigar la possible comissió de delictes contra la salut pública per part dels responsables de la Conselleria. Els continguts divulgatius elaborats pel departament que dirigeix Josep Maria Argimon haurien presentat el medicament de forma esbiaixada i excloent aspectes fonamentals en relació amb l’afectació a la salut humana.

L’associació denunciant recordava la condició “temporal” de l’autorització de la vacuna i la quantitat d’efectes adversos de gravetat subjacents, així com l’escassa incidència de la malaltia en infants i adolescents. El desconeixement del ciutadà d’aquestes circumstàncies, a més a més, impossibilitava que pogués atorgar un consentiment degudament informat a l’hora de sotmetre’s al tractament, tal com exigeix la legislació vigent sobre els drets d’autodeterminació del pacient.

Per mitjà d’interlocutòria d’inadmissió, el jutjat d’instrucció acordava finalment arxivar la denúncia. Tanmateix, la decisió va ser impugnada, adduint-se arbitrarietat i una qualificació jurídica errònia del magistrat sobre els fets denunciats. La vista pel recurs d’apel·lació es produirà el pròxim dimecres a l’Audiència Provincial de Barcelona. Units per la Veritat, que es presenta com una associació en defensa dels drets i les llibertats humanes amenaçades per la gestió de la pandèmia, ha convocat una concentració davant l’edifici que acollirà l’acte judicial.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM