Un nou estudi sobre 32 milions de francesos indica que el risc de miocarditis és fins a 44 vegades més gran després de rebre la vacuna d’ARNm

by Redacció

A França el tret de sortida de la campanya de vacunació contra la Covid-19 tingué lloc a les acaballes de 2020. Administrades en un primer moment a pacients vulnerables, persones d’avançada edat i treballadors de l’àmbit de la salut, amb data 12 de maig de 2021 s’inclouria la totalitat de la població francesa major d’edat. Un mes després s’abaixaria l’edat mínima fins als dotze anys.

Transcorregut un any d’ençà de l’inici del procés de vacunació generalitzada, la prestigiosa revista Nature ha publicat un estudi realitzat per investigadors francesos que n’avalua el paper com a factor de risc cardiològic. La recerca involucra uns 32 milions d’individus, situats en la franja d’edat de 12 a 50 anys. Al conjunt de l’estat francès, 50 milions de persones comptaven el 31 d’octubre de 2021 amb la pauta completa. Aquesta xifra equival al 88% de la població diana.

Revisada per parells, la investigació aborda el vincle de les vacunes d’ARN missatger amb l’aparició de casos de miocarditis i pericarditis. Des de juliol de 2021, aquests dos tipus d’afeccions cardíaques són considerades per l’Agència Europea de Medicaments com a efectes adversos dels fàrmacs comercialitzats per Pfizer/BioNTech i per Moderna.

Les conclusions de l’estudi confirmen un significatiu augment de la probabilitat de desenvolupar malalties de cor a conseqüència de l’administració de la vacuna del SARS-CoV-2. En contraposició amb les dades obtingudes del grup de control, el risc de miocarditis és 30 vegades superior en la població de 12 a 50 anys vacunada amb dosis de Moderna. Per al subgrup de 18 a 24 anys, el risc és fins a 44 cops més gran en relació amb els no-vacunats.

Els resultats apunten que aquest risc d’inflamació cardíaca assoleix el seu punt àlgid durant la setmana posterior a rebre la segona dosi de la vacuna. De la mateixa manera, no es detecta cap diferència en funció del sexe del pacient. Finalment, tal com indiquen els autors de la recerca, l’exposició del pacient a patir afeccions cardiològiques podria ser fins i tot major al reflectit a l’article. Això és degut al fet que el nombre d’episodis de miocarditis i pericarditis s’ha extret de les altes hospitalàries registrades, excloent-ne, per tant, eventuals defuncions prèvies a l’ingrés, així com casos que no han derivat en hospitalització.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM