La ciència descarta que la Covid-19 augmenti el risc de miocarditis, que sí que creix amb la vacuna

by Redacció

Un dels avantatges amb què compten els defensors de les vacunes experimentals del SARS-CoV-2 és la dificultat, en l’àmbit forense, de poder atribuir de manera concloent qualsevol afecció als efectes de la punxada. Aquesta circumstància és oportunament aprofitada per a minimitzar l’impacte dels vaccins sobre la salut humana.

Sortosament, la pràctica clínica exigeix aquest grau de cautela, en especial quan es tracta de determinar la causa que ha produït un diagnòstic concret. No obstant això, aquest zel per aplicar el màxim rigor possible a l’hora d’explicar els fenòmens que afecten la salut, desaparegué convenientment amb la irrupció del coronavirus.

Començàrem a sentir a parlar de “contagiats asimptomàtics” i s’utilitzarien massivament tests de detecció inespecífics. En paral·lel, el sistema de salut contribuiria a inflar la incidència epidemiològica per mitjà de mètodes de recompte esbiaixats i de l’assignació als actors implicats d’incentius perversos.

Tanmateix, una de les arestes imprescindibles de la narrativa imposada consistí en endossar a la Covid-19 tota mena de símptomes i patologies, malgrat que mai no haguessin estat ni remotament vinculades a cap de les infeccions respiratòries conegudes fins al moment. A partir d’aquesta política de màniga ampla, impròpia de la medicina, tot passà a ser COVID. El cercle es tancaria amb la popularització del concepte de “covid persistent”.

La inclinació per imputar al SARS-CoV-2 la responsabilitat de les síndromes més variades, ha ajudat a encobrir els perjudicis derivats de l’administració de la vacuna. Les mateixes eines que han sobrerepresentat la incidència del SARS-CoV-2 són ara al servei de la impostada seguretat dels vaccins.

Aquest esforç per a sobredimensionar la Covid-19, tant des del punt de vista quantitatiu com qualitatiu, havia permès fins ara exculpar les vacunes de l’excepcional increment d’afeccions cardíaques, aparegut d’ençà d’administrar-se massivament. A través de la confusió, l’infreqüent nombre d’episodis de miocarditis o pericarditis podia fer-se passar per l’enèsim estrall causat pel coronavirus.

És en relació amb aquests esdeveniments cardiològics, precisament, que la recerca científica ha resolt importants incògnites. A partir d’un estudi publicat recentment, investigadors israelians han abordat el suposat vincle entre el contagi per Covid-19 i l’aparició de miocarditis i pericarditis. Les conclusions obtingudes de l’anàlisi sobre més de 195.000 subjectes no-vacunats, indueix els autors a descartar rotundament que aquestes afeccions cardíaques estiguin associades amb la malaltia.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM