El 2021 la Generalitat va subvencionar amb gairebé 89.000 euros Verificat, connectat a l’aparell mediàtic de les clavegueres de l’Estat

by Redacció

El periodista Antonio García Ferreras es troba a l’ull de l’huracà després de la darrera entrega dels àudios enregistrats per Villarejo. A les gravacions no només es revela l’excel·lent sintonia existent entre el director de La Sexta i l’excomissari, sinó que també s’enxampa el primer admetent haver difós informació provinent de les clavegueres, tot i conèixer-ne la falsedat.

El terratrèmol mediàtic derivat de l’enèsima filtració explica el paper transcendental que ha tingut Ferreras dins el panorama polític espanyol al llarg de l’última dècada. Disposa de la tercera cadena de televisió privada més vista de l’Estat, així com d’una vasta agenda de contactes de l’esfera empresarial més puixant.

Fent bandera del periodisme rigorós, l’influent comunicador impulsà l’any 2018 la creació de Newtral, de la mà de la seva dona, la també periodista Ana Pastor. Aquest mitjà fou pioner a Espanya en la nova disciplina al si de la premsa coneguda com a fact-checking. Poc després, es fundà Verificat amb l’ànim d’importar a Catalunya aquesta pràctica verificadora que, en darrer terme, n’acaba esdevenint censora.

La viabilitat econòmica del portal català depèn de George Soros, que a través del seu entramat finança les xarxes internacionals més representatives dels “validadors informatius” d’arreu. La participació en les mateixes agrupacions globals, on apareixen noms d’altres magnats com Bill Gates, no és l’únic tret compartit entre Newtral i Verificat. Ambdós col·laboren intensament en el desenvolupament de llur activitat, plasmant-se en publicacions conjuntes de caràcter setmanal.

D’aquesta manera, Verificat, autoproclamat “verificador de fets”, està associat amb un dels artefactes promoguts per Ferreras, que mentre alliçona davant les càmeres sobre l’honestedat en l’exercici de la professió, participa d’amagat de les maniobres del deep state, mitjançant notícies falses. Idèntica hipocresia dels fact-checkers nostrats, que rere una pàtina de neutralitat apuntalen el poder i ataquen la pluralitat informativa.

Malgrat presumir de transparència pressupostària, al capítol d’ingressos rebuts el 2021 al web de Verificat, no apareixen les subvencions que la Generalitat atorgà l’any passat a l’entitat. En conjunt, gairebé 89.000 euros públics entregats a un mitjà relacionat amb l’aparell mediàtic les clavegueres de l’Estat i al servei de l’obscura agenda de Soros.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM