El règim xinès imposa braçalets electrònics de rastreig als ciutadans de Pequín i Hong Kong

by Redacció

Fins al moment són tres els districtes de Pequín escollits per a acollir la nova eina de prevenció contra la Covid-19. Segons informa el mitjà xinès Caixin, alguns residents de les zones compreses en aquesta fase preliminar del programa ja han rebut directrius de funcionaris locals per a col·locar-se braçalets de rastreig.

Amb l’objectiu de garantir el compliment de les quarantenes, les autoritats de la capital xinesa exigeixen l’ús d’aquest accessori electrònic als ciutadans que retornin de viatges nacionals. El dispositiu és capaç de mesurar la temperatura corporal de l’usuari o detectar-ne la freqüència cardíaca, entre d’altres. Es requereix dur la polsera durant les 24 hores del dia, permetent determinar la ubicació exacta del subjecte.

També en el marc de la fèrria política de “covid zero” impulsada pel règim xinès, a Hong Kong se n’han desplegat mesures semblants. Des del passat divendres els habitants que donin positiu per coronavirus estan obligats a utilitzar braçalets de seguiment, adreçats a assegurar l’acatament dels confinaments domiciliaris decretats.

Tal com recull el britànic The Guardian, en cas de desobeir els mandats de quarantena, els veïns de Hong Kong s’enfronten a elevades sancions econòmiques i, fins i tot, a penes que poden arribar als sis mesos de presó. Així doncs, malgrat el controvertit bloqueig aplicat fa uns mesos sobre Xangai, les autoritats xineses continuen adoptant les restriccions més draconianes.

Contingut relacionat:

T'HO RECOMANEM